Husbilslån – Jämför innan du ska låna pengar till husbil 2024

Husbilslån låna till husbil

Husbilslån kan vara väldigt smart att jämföra innan man väljer att låna till husbil. Det kan finnas mycket pengar att spara som man istället kan lägga på att resa med sin nya husbil sedan. Våran vision med den här jämförelsen är att få flera i Sverige att börja jämföra husbilslån. Så oavsett om du hittar det bästa husbilslånet för dig eller er i den här listan eller sedan vidare någon annanstans så tycker vi att vi har lyckats om det var den här sidan som fick dig att börja jämföra. Du måste först och främst förstå att det finns olika typer av lån till husbil. Så du tar det som passar dig bäst. Jämför alltid den effektiva räntan för att få en så rättvis jämförelse som möjligt. Men jämför även villkor och det finstilta för att hitta ett så bra lån som möjligt.


Jämför husbilslån 2024

Innehåller annonslänkar
Campingar husbilslån
 • Belopp: 10000kr – 600.000kr
 • Löptid: 1år – 15år
 • Ränta: 4,70% – 33,75%
 • Jämför upp till 40 lån till husbil!
 • Samma ägare som Blocket.se!
 • Funnits sedan 2011
 • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
Mer info →

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 33,75%. Räntespann mellan: 4,70%-33,75%.

Campingar husbilslån husvagnslån
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Löptid: 1år – 20år
 • Ränta: 5,07% – 33,46%
 • Upp till 39 husbilslån/husvagnslån
 • Gratis att jämföra
 • Få snabbt svar direkt
 • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
Mer info →

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% – 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Advisa campingar husbilslån
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Löptid: 1år – 20år
 • Ränta: 5,20% – 33,99%
 • Jämför upp till 40 lån!
 • Låna upp till 600.000kr
 • Smidig ansökan
 • Husvagnslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husvagnslån med 20% kontantinsats: Nej!
Mer info →

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).

Sambla campingar husvagnslån
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Löptid: 1år – 20år
 • Ränta: 5,20% – 33,99%
 • Jämför upp till 40 lån!
 • Besked inom 24tim
 • Gratis att använda
 • Husvagnslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husvagnslån med 20% kontantinsats: Nej!
Mer info →

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).


Att köpa husbil

Det är essentiellt att noggrant undersöka marknaden för husbillån innan man fattar ett beslut. Att låna pengar för att köpa en husbil innebär en betydande ekonomisk åtagande, och därför bör man sträva efter att hitta ett lån med de mest förmånliga ränta och villkor. Att spara pengar på lånet gör att man kan använda mer resurser på själva husbilsäventyret, vilket ju är huvudsyftet med att köpa en husbil eller hur. Så se till att jämföra olika lån och deras räntor, avgifter och andra villkor för att hitta det alternativ som passar bäst med ens personliga ekonomi och behov.

Jämför alltid husbilslån

Det finns en mängd olika lånetyper och långivare att överväga. Två vanliga alternativ är privatlån utan säkerhet och lån med husbilen som säkerhet. Ett lån utan säkerhet kan vara dyrare, men är ibland det enda alternativet, särskilt om husbilen är för gammal eller för billig för att användas som säkerhet. Husbilslån med husbilen som säkerhet är ofta billigare och används då för nyare och dyrare husbilar. Det är viktigt att du förstår skillnaderna mellan dessa lånetyper och väljer det som bäst passar din situation.

Att investera i en husbil

Att köpa en husbil är en stor investering som kräver noggrann planering och övervägande. Att låna pengar för att finansiera köpet kan vara en lösning för den som inte vill vänta med att köpa husbilen tills man sparat ihop pengarna till den. Här följer en guide för hur ett lån till husbil kan se ut:

Fastställ din budget

Det första steget är att bestämma din budget. Det är viktigt att överväga inte bara köpesumman utan även andra utgifter som försäkring, bränslekostnader, underhåll och eventuella avgifter för att parkera husbilen. En väl genomtänkt budget hjälper dig att förstå hur mycket du kan och bör låna utan att riskera din ekonomiska stabilitet.

Ansök om husbillån

När du har bestämt dig för vilken lånetyp som är mest lämplig, är nästa steg att ansöka om lånet. Detta kan ofta göras online via långivarens hemsida. Du behöver tillhandahålla personlig information, inkomstuppgifter och detaljer om husbilen du är intresserad av att köpa.

Vänta på lånebesked

Efter att du skickat in din låneansökan kommer långivaren att utvärdera den och fatta ett beslut. Detta kan variera i tid beroende på långivaren, men vanligtvis får du ett svar inom några dagar. Om du blir godkänd får du ett låneerbjudande som du kan anta eller avvisa. Det är viktigt att du noggrant läser igenom och förstår alla villkor och det finstilta innan du accepterar något erbjudande.

Genomför ditt husbilsköp

Om du accepterar låneerbjudandet kommer pengarna att överföras antingen till dig eller direkt till säljaren, beroende på långivarens villkor. Sedan är det dags att genomföra köpet av din husbil!

Återbetalning av lånet

När du väl köpt din husbil börjar återbetalningen av lånet. Det är så klart väldigt viktigt att du betalar i tid varje månad för att undvika extra avgifter och negativ påverkan på din kreditvärdighet.


Om guiden Husbilslån

Tanken med guiden Husbilslån är att göra Sveriges bästa jämförelse av lån till husbil. Vi uppdaterar guiden löpande hela tiden för att så småningom kunna nå det målet. Visionen är att du ska kunna jämföra både långivare och andra jämförelsetjänster. Vi vill få flera att jämföra lån till husbil. Så oavsett om du hittar det bästa husbilslånet här eller sedan vidare någon annanstans så hoppas vi få fler att inse att det kan gå att att spara pengar genom att jämföra husbilslån. Där man helt enkelt kan lägga pengarna på att resa med sin husbil istället för att betala onödigt dyr ränta.

Kontakta oss om sidan Husbilslån

Om du av någon anledning vill kontakta oss om guiden Husbilslån som kan du göra det under kontakta oss. Där hittar du våra kontaktuppgifter och kan välja vad som passar dig bäst. Vi ger aldrig några finanasiella råd utan det är enbart om du hittar något fel i jämförelsen så vi kan rätta till det så snabbt vi kan.

Ansvarsfriskrivning / Disclaimer: Campingar.se erbjuder här information och jämförelselista över privatlån till husbil och agerar inte som licensierade finansiella rådgivare. Vi står inte under finansiell tillsyn och ansvarar inte för beslut besökare tar baserade på vår information. Användare bär ansvar för att verifiera att innehållet stämmer. Jämförelselistan över husbilslån finansieras genom annonser där vi kan få ersättning för marknadsförda lån och är därför utmärkt med ”Innehåller annonslänkar” ovanför listan. Men det påverkar inte våra opartiska recensioner och jämförelser. Genom att använda vår jämförelse accepterar du dessa villkor.


Jämför husvagnslån

Funderar du på att köpa en husvagn istället kan du titta in våran jämförelse av husvagnslån och den hittar du under husvagnslån i menyn. Att köpa en husvagn i jämförelse med att köpa en husbil skiljer sig något åt och det kan man bland annat se där. En husbil har en milräknade medan en husvagn inte har det till exempel.


Senast uppdaterad: 25 maj, 2024