Campingar på Öland

Campingar på Öland är otroligt populära och en av dessa har till och med haft en egen TV-serie på Kanal 5. Det vill säga Böda Camping. Eller Böda Sand som campingen heter. Vilket för att flera inte hittar den rätta campingen när dom vill prova på samma som i TV-programmet. Hur som helst så har vi här satt ihop en lista på campingar på Öland.


Öland är en fantastisk plats för camping, med sina pittoreska landskap och mångfald av aktiviteter. Det finns ett stort utbud av campingplatser på ön, så oavsett om du letar efter en plats för en familjesemester eller en romantisk getaway, finns det något för alla. Här är några av de bästa campingarna på Öland.

  • Grönhags Camping – Beläget på den södra sidan av ön, erbjuder Grönhags Camping vacker utsikt över havet och ett stort utbud av faciliteter. Campingen har en pool, tennisbana och minigolfbana, samt en lekplats för barnen. Det finns också en restaurang och en livsmedelsaffär på platsen.
  • Köpingsviks Camping – Beläget i den lilla kuststaden Köpingsvik, erbjuder denna campingplats enkel tillgång till en av Ölands finaste sandstränder. Köpingsviks Camping har också en mängd faciliteter, inklusive en lekplats, fotbollsplan och en butik. För den som vill utforska området finns det också cykeluthyrning på platsen.
  • Ekerums Camping – Denna campingplats ligger nära Ekerums Golfklubb och har en mängd faciliteter, inklusive en restaurang, pool och en lekplats. Ekerums Camping ligger också nära stranden, vilket gör den till en idealisk plats för en sommarsemester.
  • Sandviks Camping – Sandviks Camping ligger på den norra sidan av Öland, nära fyren Långe Jan. Campingen har en mängd faciliteter, inklusive en lekplats, fotbollsplan och en butik. Sandviks Camping är också en bra utgångspunkt för att utforska norra delen av ön, med närliggande sevärdheter som Neptuni åkrar och Borgholms slott.
  • Mörbylånga Camping – Beläget i Mörbylånga, erbjuder denna campingplats enkel tillgång till den vackra stranden vid Kalmarsund. Mörbylånga Camping har också en mängd faciliteter, inklusive en pool, lekplats och en restaurang. För den som vill utforska området finns det cykeluthyrning på platsen.

Oavsett vilken campingplats du väljer på Öland, finns det massor att se och göra på ön. Utforska de kritvita stränderna, besök några av Ölands många slott och ruiner, eller ta en cykeltur genom landskapet. Med så många fantastiska campingar att välja mellan är Öland en perfekt plats för en oförglömlig campingsemester.

Om Camping Öland

Här under Camping Öland så samlar vi campingar, campingplaster och ställplatser på Öland.

Här är Campingar på Öland

Här ser du våran sammanfattning av Campingar på Öland. Du kan välja på att sortera dom på karta eller i lista. Du kan även se våra rekommendationer.