Vintercampingar

Vintercampingar finns det fler av i vårt avlånga land och här samlar vi campingar som erbjuder just vintercamping.


Vintercamping kan vara en fantastisk upplevelse, men det kräver noggrann planering och förberedelser för att det ska bli både säkert och njutbart. Se till att din husvagn eller husbil är förberedd för vinterbruk. Det kan innefatta att se över värmesystemet, isoleringen och att det finns vinterdäck på fordonet. Om din husvagn eller husbil inte har ett inbyggt värmesystem, kan en bärbar värmare vara en bra investering. Här kommer några tips om vad man bör tänka på när man planerar att campa under vintern.

Packa rätt

Packa med varma kläder, extra filtar och tillräckligt med mat och dryck. Glöm inte att ta med första hjälpen-kit och all annan nödvändig utrustning som ficklampor, laddare till mobilen, snöskovlar, och eventuellt en pannlampa.

Planera din rutt

Det är viktigt att kolla upp dina destinationer i förväg. Alla campingplatser kanske inte är öppna under vintermånaderna, och vissa vägar kan vara stängda på grund av snö.

Se över ditt batteri

Kylan kan påverka batteriets prestanda, så det är viktigt att kontrollera det regelbundet. Ta med en power bank eller annan reservkraftkälla om möjligt.

Värme

Använd din värmekälla sparsamt. Om du har en gasdriven värmare, kom ihåg att ventilation är mycket viktigt för att undvika kolmonoxidförgiftning. Om du använder en elektrisk värmare, kom ihåg att den kan dränera ditt batteri snabbt.

Vatten

Frysrisken gör att du kanske inte kan använda ditt vanliga vattensystem. Ha därför alltid med dig extra vatten i isolerade behållare.

Toaletten

Om din husvagn eller husbil har en inbyggd toalett, se till att tillsätta frostskyddsmedel i avloppstanken för att förhindra frysning.

Undvik kondens

Vintern är en fuktig årstid och kondens kan bli ett problem i en husvagn eller husbil. God ventilation hjälper till att hålla fukten borta.

Kom ihåg att njuta av den vackra vinternaturen, men alltid med säkerheten först!