Vimmerby Camping

Vimmerby Camping är anrik anläggning som haft besökare ända sedan 40- eller 50-talet. Med sin dylliska placering precis vid badsjön Nossen och med enbart 10 minuters bilfärd från Astrid Lindgrens Värld så är Vimmerby Camping en favorit för barnfamiljer. Campingen ska även bara väldigt hundvänlig för dig som tar med din fyrbenta vän.

Vem eller vilka driver Vimmerby Camping?

Elisabeth och Hampus driver anläggningen sedan 2019. Lasse ”NossenBossen” Johansson köpte campingen av kommunen år 2000 och drev den i 19år innan Elisabeth och Hampus tog över.

Vimmerby Camping är en populär destination för semesterfirare och äventyrssökare. Beläget i en naturskön miljö nära den charmiga staden Vimmerby i Småland, erbjuder campingen en perfekt kombination av natur, rekreation och närhet till lokala attraktioner. Här är en guide för att planera din vistelse på Vimmerby Camping:

Läge och ankomst

Vimmerby Camping ligger i hjärtat av Småland, vilket gör det till en idealisk plats för dem som vill utforska den svenska landsbygden. Campingen är lättillgänglig med bil och ligger nära viktiga transportleder, vilket gör den till en bekväm destination för både lokala och internationella besökare.

Boendealternativ på Vimmerby Camping

På Vimmerby Camping finns en mängd olika boendealternativ för att passa alla behov och budgetar. Det finns traditionella campingplatser för tält och husvagnar, samt stugor och moderna lägenheter för de som föredrar mer bekvämligheter. Varje boendealternativ är utrustat för att garantera en komfortabel vistelse.

Aktiviteter och faciliteter på och nära Vimmerby Camping

Campingen erbjuder en mängd olika aktiviteter och faciliteter för alla åldrar och det finns även många i närheten. Det finns lekplatser för barn, vandringsleder, cykeluthyrning, och tillgång till vattensporter vid närliggande sjöar. Campingen har också faciliteter som gemensamma duschar, kök och tvättmöjligheter.

Närhet till attraktioner

Vimmerby Camping ligger nära flera lokala attraktioner. Det mest kända är Astrid Lindgrens Värld, en temapark dedikerad till den berömda svenska barnboksförfattaren. Besökare kan också utforska den historiska staden Vimmerby, med sina charmiga butiker, kaféer och kulturella evenemang.

Bokning och Priser

För att säkerställa din plats på campingen är det rekommenderat att boka i förväg, särskilt under högsäsongen. Priserna varierar beroende på boendetyp och säsong. Det är klokt att jämföra olika alternativ och välja det som bäst passar dina behov och budget.

Tips för en lyckad vistelse

För att göra din vistelse på Vimmerby Camping så njutbar som möjligt, tänk på följande tips:

  • Förbered dig för vädret: Smålands väder kan vara oförutsägbart, så packa lämpliga kläder.
  • Utforska lokalområdet: Ta dig tid att upptäcka de natursköna omgivningarna och lokala sevärdheter.
  • Respekt för naturen: Värna om naturen och följ alla regler och riktlinjer på campingen.

Vimmerby Camping erbjuder en underbar upplevelse för alla som uppskattar naturen och äventyr. Med rätt planering och förberedelse kan din tid här bli en minnesvärd del av din semester.


Senast uppdaterad: 23 december, 2023