Markiser till husvagn – Bäst i test 2023

Att resa med husvagn kan vara en underbar upplevelse som ger frihet och flexibilitet att utforska naturen i din egen takt. En del av denna frihet innebär också att du kan skapa ditt eget utomhuslivsrum, och en viktig komponent i detta är installationen av en markis. En markis erbjuder skydd från solen och regnet, vilket gör det möjligt att njuta av utomhuslivet även under mindre ideala väderförhållanden.

Dessutom kan det ge lite extra privatliv när du campar på trånga campingplatser. Men hur väljer du rätt markis för din husvagn, och hur installerar du den? I denna guide kommer vi att gå igenom steg för steg hur du väljer och installerar en markis på din husvagn. Oavsett om du är en erfaren husvagnsägare eller helt ny på området, kommer den här guiden att ge dig den information du behöver för att få mest ut av din husvagn och ditt utomhusäventyr.

Välj rätt markis

Markiser finns i olika storlekar, former och material. Du bör tänka på följande när du väljer din markis:

  • Storlek: Mät utrymmet där du planerar att montera markisen. Se till att du har tillräckligt med utrymme på husvagnens sida och att det inte finns några hinder som fönster, dörrar eller ventiler.
  • Material: Markiser är oftast gjorda av vinyl eller akryl. Vinyl är mer motståndskraftigt mot mögel och väderförhållanden, medan akryl är mer ventilerande.
  • Färg och design: Du kan välja en markis som matchar din husvagns färg och design.

Förbered verktyg och material

För att montera markisen kommer du att behöva en borr, skruvmejsel, måttband, skruvar och eventuellt ett monteringskit som medföljer markisen.

Skötsel

Se till att rengöra din markis regelbundet med ett milt rengöringsmedel och vatten. Låt den torka helt innan du rullar in den för att undvika mögel och dålig lukt.

Kom också ihåg att rulla in markisen under kraftigt väder för att förhindra skador.

Installation

  • Markera var du vill montera markisen. Använd ditt måttband och markera var du vill att markisen ska placeras. Kom ihåg att ta hänsyn till höjden så att du kan gå under markisen utan problem.
  • Montera väggfästena. Borra hål i husvagnens sida där du har markerat. Fäst sedan väggfästena med skruvarna.
  • Montera markisen. Det kan vara bra att ha en hjälpande hand vid detta steg eftersom markisen kan vara tung. Fäst markisen på väggfästena och se till att den sitter säkert.
  • Testa markisen. Rulla ut markisen för att se till att den fungerar korrekt. Se till att den rullar ut och in jämnt och smidigt.

Sammanfattning av Markiser till husvagn

Det är allt! Med rätt verktyg och lite tid kan du installera en markis på din husvagn och njuta av skugga på soliga dagar. Lycka till!